Retour voorwaarden

Natuurlijk is het mogelijk uw bestelling te annuleren. Wij verzoeken dit altijd z.s.m. aan ons per email door te geven onder vermelding van uw bestelnummer. Hoe eerder wij namelijk uw annulering ontvangen, des te eerder wij de verwerking kunnen stopzetten. Bestellingen die reeds verwerkt zijn, kunnen niet meer worden geannuleerd. U kunt bij ontvangst wel de artikelen retour sturen. Bekijk hiervoor ons retourbeleid. Eventuele verzendkosten zijn dan voor eigen rekening en worden niet aan u geretourneerd. Zodra uw bestelling succesvol is geannuleerd, komt uw betalingsverplichting te vervallen. Eventuele betalingen worden dan zo spoedig mogelijk teruggestort. De termijn van terugstorten varieert per betaalmethode.

Uw bestelling geannuleerd door Icon BVBA

In enkele gevallen komt het voor dat wij genoodzaakt zijn uw bestelling te annuleren. Een artikel of een bestelling kan om verschillende redenen geannuleerd worden:

  • Het artikel is (toch) niet leverbaar
  • De adresgegevens zijn onduidelijk of incorrect

Als een bestelling is geannuleerd, dan komt uw betalingsverplichting te vervallen of u ontvangt het reeds betaalde bedrag terug. De termijn van terugstorten varieert per betaalmethode.

Het is altijd mogelijk dat het door u bestelde product niet aan uw verwachting of wens voldoet. Bij Horecavoordeel kunt u binnen 14 kalenderdagen na levering het artikel retourneren. Indien uw retourzending voldoet aan de voorwaarden (zie onderstaand), kunt u vervolgens het geld terug krijgen.

Controleren

Wanneer u uw bestelling ontvangt is het belangrijk dat u de bestelling controleert op beschadigingen en de compleetheid. Indien dit niet het geval is vragen wij dit uiterlijk na 48 uur bij ons te melden via een email. Beschadigingen aan uw bestelling kunnen wij alleen in behandeling nemen wanneer u foto’s meestuurt.  Uw melding wordt altijd binnen 5 dagen in behandeling genomen.


Randvoorwaarden

Het artikel mag retour gestuurd worden:

  • binnen 14 kalenderdagen na levering;
  • als het compleet en onbeschadigd is;
  • als het ongebruikt en niet gedragen is geweest;
  • in de originele verpakking, indien redelijkerwijs mogelijk (hier mag niet op geschreven worden);
  • producten die speciaal voor u vervaardigd zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht de retour te weigeren of de schade in rekening te brengen. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Kosten retourneren

Wanneer u een artikel wenst te retourneren dan kunt u deze zelf terug brengen op ons vestigingsadres. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aan het retour sturen van producten zijn helaas wel kosten gebonden. Deze worden niet door ons vergoed. Icon BVBA vergoedt alleen de kosten van het artikel + verzendkosten ‘heen’. U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending.